Platforma USSCG za nastup prema 44. Vladi Crne Gore

Dana 24.11.2023. godine, predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić, upriličio je sastanak sa članovima najužeg rukovodstva Unije slobodnih sindikata Crne Gore.

Na sastanku je istaknuta važnost kontinuiranog i autentičnog socijalnog dijaloga kao preduslova za uspješno sprovođenje reformskih politika i prevazilaženje svih izazova koje su pred Crnom Gorom, sa posebnim akcentom na ubrzanje procesa evropskih integracija Crne Gore. Sa tim u vezi, zaključeno je da socijalni dijalog nema alternativu, te da 44. Vlada Crne Gore ostaje otvorena za dijalog uz istaknutu namjeru unapređenja rada Socijalnog savjeta.

Unija slobodnih sindikata Crne Gore uručila je predsjedniku Vlade i njegovim saradnicima Platformu za nastup prema 44. Vladi Crne Gore usvojenu na 17. sjednici Izvršnog odbora, dana 09.10.2023. godine, kao i šest rezolucija usvojenih na IV Kongresu USSCG na čiju implementaciju se rukovodstvo USSCG obavezalo. Predstavnici USSCG izrazili su očekivanje da će se premijer upoznati sa inicijativama istaknutim u Platformi i da će, zajedno sa resornim ministarstvima, dati podršku realizaciji istih.

Sastanku su u ime Vlade Crne Gore, pored predsjednika, prisustvovali ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić i šef kabineta premijera Branko Krvavac sa saradnicama, dok su u ime USSCG sastanku prisustvovali generalni sekretar Srđa Keković, zamjenici generalnog sekretara Željko Burić, Ivana Mihajlović i Radomir Božović, i član Izvršnog odbora Nebojša Radonjić.

Tekst platforme možete pogledati ovdje: Platforma za nastup USSCG prema 44. Vladi CG.