SKPCG i SJSKDS “Nezavisnost” potpisali Sporazum o saradnji 2019-2024.

Predsjednik novoosnovanog granskog Sindikata komunalnih preduzeća Crne Gore, koji djeluje u okviru Unije slobodnih sindikata Crne Gore, Branko Pejović i predsjednik granskog Sindikata javnih saobraćajnih i komunalnih djelatnosti Srbije “Nezavisnost”, Milan Simić, potpisali su 11. decembra 2019. godine, u Beogradu, Sporazum o saradnji na period 2019-2024 godina.

Regionalna saradnja uspostavljena je u oktobru mjesecu tekuće godine u okviru edukativnog seminara koji je. za sindikate u komunalnoj djelatnosti koji djeluju pri USSCG, organizovan u okviru projekta “Ujedinjeni možemo više – glas studentima, podrška radnicima!” kojeg u partnerstvu sprovode USSCG i NVO Mladi Romi, a koji je finansiran sredstivma Evropske unije i kofinansiran od strane Ministarstva javne uprave.

Jedna od prvih aktivnosti novoformiranog granskog sindikata koji djeluje pri USSCG odnosila se i na formalizovanje saradnje sa granskim Sindikatom javnih saobraćajnih i komunalnih djelatnosti Srbije “Nezavisnost”, što je i dovelo do potpisivanja naprijed pomenutog sporazuma.

Potpisivanjem Sporazuma o saradnji, dva srodna granska sindikata obavezala su se da će, uz uzajamno poštovanje ciljeva, zadataka i principa djelovanja utvrđenih u njihovim statutima i programima, vršiti konitinuiranu razmjenu informacija o pitanjima koja su od značaja za radni, socijalni i ekonomski položaj zaposlenih u ovim djelatnostima, te zajedničkim aktivnostima doprinositi daljoj edukaciji sindikalnog članstva, unapređenju prava zaposlenih i zaštiti dostojanstva profesije.

Pored predsjednika granskog Sindikata komunalnih preduzeća Crne Gore, potpisivanju Sporazuma prisustvovala je Ivana Mihajlović, pravna savjetnica Unije slobodnih sindiakta Crne Gore. Pored  predsjednika granskog Sindikata javnih saobraćajnih i komunalnih djelatnosti Srbije Nezavisnost, potpisivanju Sporazuma prisustvovala je  Violeta Gojković, izvršna sekretarka ovog granskog sindikata.