Održana sjednica Glavnog odbora USSCG i Skupštine SSCG sa ministrom Purišićem povodom izmjena i dopuna Zakona PIO

Juče je u Podgorici održana zajednička sjednica Glavnog odbora Unije slobodnih sindikata Crne Gore i Skupštine Saveza sindikata Crne Gore sa predstavnicima Ministarstva rada i socijalnog staranja na čelu sa ministrom Purišićem, a povodom aktuelnih izmjena i dopuna Zakona PIO.

Ovom prilikom, članovi pomenutih tijela dvije sindikalne centrale dali su punu podršku Predlogu izmjena i dopuna Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju koji su pripremile USSCG i SSCG, a koji je danas zvanično upućen Ministarstvu rada i socijalnog staranja. Takođe, prisutni su dodatno argumentovali razloge zbog kojih sindikati ocjenjuju neprihvatljivim Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona PIO koji je predložila Vlada Crne Gore.

Nakon trosatne diskusije, može se konstatovati da su obje strane ostale pri svojim stavovima, te ostaje da se vidi da li će narednih dana doći do dogovora ili će sindikati biti prinuđeni da koriste druge mehanizme sindikalne borbe u cilju zaštite svojih prava.

USSCG i SSCG Predlog izmjena i dopuna Nacrta Zakona PIO

Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju