Direktor naložio zabranu ulaska generalnom sekretaru USSCG

Danas se u DOO „Zelenilo“ Podgorica dogodio skandalozan scenirao, nakon što je portir na ulazu u krug preduzeća zabranio generalnom sekretaru Unije slobodnih sindikata Crne Gore da prisustvuje uredno najavljenom sastanku Sindikalne organizacije DOO „Zelenilo“, koja djeluje pri našoj nacionalnoj sindikalnoj centrali. Kako je to portir kazao, u prisustvu 29 članova novoformirane Sindikalne organizacije radnika „Zelenilo“ Podgorica, ulazak generalnom sekretaru USSCG na uredno prijavljeni sastanak Sindikalne organizacije, zabranio je izvršni direktor Petar Krivokapić, pozivajući se na interne procedure, to jest da generalni sekretar USSCG nije zatražio i dobio dozvolu ulaska na zakazani sastanak.

Ovom prilikom želimo da izrazimo posebnu zabrinutost činjenicom da je tema današnje Skupštine novoformirane Sindiklane organizacije „Zelenio“ bila posvećena upravo „aktuelnim pritiscima koje trpe članovi“ te novoformirane sindikalne organizacije. Da li je moguće da novoizabrano političko rukovodstvo, koje se zaklinje u socijalni djalog i evropski put Crne Gore, sprečava održavanje uredno najavljenog sindikalnog sastanka zbog „bizarnog“ objašnjenja da nije ispoštovana interna procedura najave prisustva generalnog sekretara USSCG. Pri tom postoje dokazi da je sastanak uredno najavljen i odobren, o čemu u prilogu saopštenja dostavljamo pisane dokaze. Inače, posebno naglašavamo, interna procedura u tom društvu do današnjeg sastanka nije postojala, ali su danas, po prvi put, uredno „popisani“ svi zaposleni koji su nakon svog redovnog radnog vremena došli da prisustvuju zakazanom sastanku, kao članovi naše sindikalne organizacije. Nažalost, sastanak smo morali održati na ulici što, samo po sebi, govori o evropskom kredibiltetu novoizabranog rukovodstva DOO „Zelenilo“. Pitamo se zbog čega i kome smeta novoformirana sindikalna organizacija pri USSCG?

Zbog svega što se danas dogodilo Unija slobodnih sindikata Crne Gore će prvo tražiti objašnjenje od izvršnog direktora i uprave DOO „Zelenilo“, a ukoliko do njega ne dođe, objašnjenje ćemo zatražiti na većim adresama.