Poništeno rješenje o premiještanju Igora Rmandića, predsjednika NSPCG

Rješenje o premještaju predsjednika Nezavisnog sindikata policije Crne Gore Igora Rmandića iz Herceg Novog u Bijelo Polje poništeno je i on se vraća na rad tamo gdje je živio i radio prethodnih 27 godine – naveli su u saopštenju iz ove sindikalne organizacije.

Sa ponosom ističu, kako su rekli, još jednu pobjedu koja je izvojevana istinom, hrabrošću i čvrstim argumentima.

– Potvrdom da je pomenuto rešenje o rasporedu nezakonito i njegovim poništenjem potvrdilo se ono na šta smo ukazivali od samog početka. Potpuno ignorisanje zakona, primjena čistog pravnog nasilja i nevjerovatna količina bahatosti prethodnog menadžmenta Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova su konačno razobličeni i suočeni sa pravom i pravdom – ističu iz Nezavisnog sindikata policije.

Dodaju da se “osionost prethodne garniture koja je rukovodila MUP-om i Upravom policije najbolje oslikava u potpunom ignorisanju argumentacije mnogobrojnih pravnika, advokata, sindikata iz zemlje, okruženja ali i Evrope i svijeta koji su ukazivali na nezakonitosti prilikom donošenja rešenja o rasporedu u mjesto udaljeno više od 250 kilometara od mjesta stanovanja”.

– Čak ni to što je Međunarodna konfederacija sindikata, u pismu upućenom tadašnjoj Vladi Crne Gore, Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije jasno upozorila da bi ovakvo postupanje prema sindikalnim predstavnicima moglo biti prepreka u pristupnim pregovorima Crne Gore sa Evropskom unijom nije osvijestilo “čuvare države i demokratije”, već su ličnu sujetu, ostrašćenost i mržnju stavili ispred interesa države Crne Gore i svakog njenog građanina – navedeno je u saopštenju.

Iz Nezavisnog sindikata policije smatraju i da se “sva dvoličnost i licemjerstvo donosilaca ove nezakonite odluke, ali i onih koji su u tome učestvovali, najbolje ogleda ovih dana kada oni koji su sve radili da upropaste policijsku organizaciju danas pokazuju najveću brigu za” njih “ukazujući šta bi sve trebalo da se popravi”.

– Oni, u stvari, samo izmišljaju “rupu na saksiji”, jer je Nezavisni sindikat policije Crne Gore te iste zahtjeve i prijedloge imao od samog osnivanja i zbog toga smo bili progonjeni, diskriminisani, unižavani. Protiv naših članova je vršen otvoreni neskriveni mobing, a sve sa ciljem gušenja sindikalnog aktivizma i zaštite njihovih ličnih interesa – naveli su u saopštenju.

Dodaju da pored svih nedaća i problema sa kojima su se suočavali, a koji, kako ocjenjuju, nisu bili nimalo bezazleni, ostali su jaki i jedinstveni.

– Zahvalni smo i ponosni na svakog člana Nezavisnog sindikata policije Crne Gore koji je pokazao hrabrost i istrajnost ponosno šireći ideju čistog sindikalizma, zajedništva i solidarnosti. Jači i odlučniji, ostajemo odani ciljevima zbog kojih smo i osnovani a to su poboljšanje položaja službenika Ministarstva unutrašnjih poslova u našem društvu, unapređenje bezbjednosnog okvira i sigurnost svakog crnogorskog građanina – poručili su iz ovog sindikata.

Preuzeto sa Pobjeda.me