Pokrenuta kampanja “Svi zajedno kao jedan, Institut je svima vrijedan”

Unija slobodnih sindikata Crne Gore u saradnji sa Sindikalnom organizacijom Instituta „Dr Simo Milošević“ Igalo i Opštinom Herceg Novi otpočinje kampanju za spas i očuvanje ovog renomiranog brenda crnogorskog zdravstvenog turizma pod nazivom Svi zajedno kao jedan, Institut je svima vrijedan“.

Pozivamo naše članstvo i sve građane/ke da se priključe potpisivanju Peticije za spas Instituta “Dr Simo Milošević” Igalo i na taj način daju doprinos našoj kampanji.  Građani će imati mogućnost da istu potpišu ili preuzmu u okviru terenskih posjeta crnogorskim opštinama koje USSCG i Opština Herceg Novi budu organizovale u narednom periodu. Potpisivanju peticije na štandovima prisustvovaće predstavnici Sindikalne organizacije Instituta, Opštine Herceg Novi i Unije slobodnih sindikata Crne Gore, a prve tri opštine koje ćemo posjetiti biće:

  • 03.08. (četvrtak) – Opština Nikšić – Štand za potpisivanje i preuzimanje peticije biće postavljen na Trgu slobode, u vremenu od 19 do 21h.
  • 08.08. (utorak) – Opština Budva – Štand za potpisivanje i preuzimanje peticije biće postavljen na platou ispred zgrade glavne Pošte, u vremenu od 19 do 21h.
  • 10.08. (četvrtak) – Opština Bar – Štand za potpisivanje i preuzimanje peticije biće postavljen na početku šetališta kralja Nikole, u vremenu od 19 do 21h.

Osim toga, peticija se može preuzeti sa linka Peticija-Za spas Instituta i popunjena dostaviti našoj kancelariji u Podgorici (Avda Međedovića 108, Stari aerodrom) ili teritorijalnim povjerenicima čiji se kontakt podaci mogu naći na sledećem linku https://usscg.me/povjerenici-za-teritorijalno-djelovanje/

Takođe, ovom prilikom upućujemo poziv istaknutim ličnostima iz oblasti društvenog života koje podržavaju opstanak Instituta da se oglase putem medija i društvenim mreža i da video porukama i postovima propraćenim hashtag-om #institutjesvimavrijedan daju svoj doprinos očuvanju Instituta Igalo.

Istovremeno, posebno molimo sve crnogorske štampane i elektronske medije da otvore prostor za praćenje kampanje „Svi zajedno kao jedan, Institut je svima vrijedan“ kako bi crnogorska javnost bila u potpunosti informisana o toku ove izuzetno važne kampanje za sve građane i građanke.

U ime Sindikalne organizacije Instituta „Dr Simo Milošević“ Igalo, Opštine Herceg Novi i Unije slobodnih sindikata Crne Gore

Stručna služba USSCG

https://usscg.me/wp-content/uploads/2023/08/Peticija-Za-spas-Instituta.docx