Prvomajska protestna šetnja u Igalu

Povodom obilježavanja 1. maja – Međunarodnog praznika rada, Unija slobodnih sindikata Crne Gore organizuje mirnu protestnu šetnju u Igalu (Herceg Novi), u ponedjeljak, 01.05.2023, s početkom u 12h.

  • Protestna šetnja će se realizovati na sledeći način:
    Mjesto okupljana: plato ispred II faze Instituta “Dr Simo Milošević” Igalo,
    Trasa šetnje: Jadranska magistrala – Ulica Dubrovačka – Ulica Sava Ilića – Ulica Pete crnogorske brigade – do kružnog toka u Igalu gdje će se održati polučasovno okupljanje protestanata.

Cilj protestne šetnje je obraćanje i apel poslodavcu, Ministarstvu zdravlja, Ministarstvu rada i socijalnog staranja, Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma, Fondu zdravstva i i Opštini Herceg Novi da preduzmu neophodne aktivnosti na planu očuvanja Instituta “Dr Simo Milošević” Igalo i očuvanja radnog, ekonomskog i socijalnog položaja zaposlenih u Institutu.

Ovom prilikom biće upućen i apel nadležnim institucijama u cilju zaustavljanja dalje antisindikalne diskriminacije članova Nezavisnog sindikata policije Crne Gore i zaštite njihovih radnih i sindikalnih prava, kao i druge prvomajske poruke od značaja za svijet rada u Crnoj Gori.

PRIDRUŽITE NAM SE!