Još uvijek imate vremena da potpišete peticiju! Evo i kako!

Mnogo naših članova i sugrađana izrazilo je želju da podrži zaposlene u trgovini i pomogne im da sačuvaju neradnu nedjelju na način što će potpisati elektronsku peticiju na portalu “Glas građana”. Međutim, mnogi od njih su od ove namjere odustali nakon što su se susreli sa određenim tehničkim problemima koji se na portalu često javljaju i ponavljaju. Takođe, podaci koji se traže, a na šta USSCG nije mogla da utiče, jedan su od razloga zašto se nerijetko odustaje od potpisivanje peticije. Zato je, prilikom potpisivanja, važno znati sledeće:
  • Lični podaci koje unosite prilikom popunjavanja elektronske peticije koriste se isključivo u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti i u svrhu su provjere identiteta potpisnika peticije u cilju sprječavanja mogućih zluopotreba samog portala.
  • Nadležne institucije sistema obrađuju podatke, u svemu prema Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti, i ne smiju ih koristiti u svrhu drugačiju od one za koju su podaci prikupljeni.
  • Molimo vas da se ne obeshrabrujete ukoliko prilikom prvog pokušaja ne uspijete da popunite peticiju. Slijede uputstva koja mogu biti od pomoći:
    • prilikom unošenja ličnih podataka obavezan je unos slova šđčćž. U suprotnom vaš pokušaj glasanja biće neuspješan.
    • ispod boxa u kojem je tekst saglasnosti nalazi se prostor (prazan kvadratić) koji je potrebno kliknuti (štrikirati) kako bi dali saglasnost na prihvatanje uslova i opštih pravila korišćenja portala “Glas građana-E-peticije”.
    • u poslednjem praznom prostoru (pravougaoniku) potrebno je da upišete tekst iz boxa koji predstavlja kombinaciju brojeva i slova pri čemu je važno da ista prekucate bez razmaka.
  • Kada ste sve prethodne korake uspješno sproveli, pritisnite box “Glasam” i stići će vam obavještenje da ste uspješno izvršili proces.

Budimo solidarni i uporni, ne dozvolimo da radnici u trgovini ostanu uskraćeni za neradnu nedjelju i dan posvećen porodici. PODRŽIMO, POTPIŠIMO na linku https://epeticije.gov.me/Default.aspx?id=85i PODIJELIMO dalje!

Naše malo nekome znači mnogo!