Održana Javna tribina USSCG u Baru

Prva u nizu, Javna tribina, u organizaciji Unije slobodnih sindikata Crne Gore, na temu: “NOVI ZAKON O RADU – ozbiljna prijetnja pravima i položaju zaposlenih i dostojanstvenoj budućnosti radnog ambijenta u Crnoj Gori”, održana je u Baru 31.05.2017.god. u sali Doma kulture pred oko 200 prisutnih članova i građana.

Prisutnima su se obratili generalni sekretar USSCG, Srđa Keković, predsjednik Glavnog odbora, mr Vukašin Zogović, kao i član Sekretarijata USSCG, potpukovnik Nenad Čobeljić, koji su ih pozdravili i, izrazivši zadovoljstvo zbog velikog odziva članstva i građana, informisali prisutne o ključnim pravnim institutima predloženih izmjena Zakona o radu, toku rada i pregovora u okviru radne grupe koja se bavi izradom novog Zakona o radu, namjerama poslodavaca i Vlade i opasnostima koje prijete svijetu rada u Crnoj Gori, kao i naporima USSCG da se unaprijede prava i položaj zaposlenih.

Predstavnici USSCG takođe su ukazali na neophodnost odlučnog, upornog i organizovanog djelovanja rukovodstva i članstva USSCG da bi se zaštitila postojeća prava zaposlenih i ista unaprijedila, odnosno stvorio prihvatljiv radni ambijent za sadašnje i buduće generacije zaposlenih u Crnoj Gori. Naglasisli su da je zainteresovanost i uključivanje članstva najbolji i najuvjerljiviji pokazatelj i poruka o spremnosti i odlučnosti da se zaštite ugroženi pravni instituti u ZOR, odnosno da se jasno poruči poslodavcima i Vladi da naša prava i slobode nisu „biznis barijera“.

Naredna Javna tribina održaće se danas, 1.juna 2017.g., u Bijelom Polju, u Domu kulture, sa početkom u 19h.